20 Apr 2017

PYÖRÄRETKI KÖPIKSEN POHJOISEEN

Aina kun on vaan vapaata ja hyvä sää sattuu, mä tykkään lähteä tästä kaupungista pyörällä Köpiksen pohjoiseen päin. Pyöräreitti on koko matkan täysin tasaista tietä ja oi oi niin kaunista! Jos täällä on reissussa kannattaa lähteä pois siitä Strøget kävelykadulta tai Tivolilta ja nähdä enemmän erilaista Köpistä.

Matkaa tuonne pohjoiseen Klampenborg alueelle keskustan Nørreport asemalta on esimerkiksi reilu kymmenisen kilsaa, minkä taittaa pyörällä rauhassa mennen helpolla alle tunnissa (pysähtyen kuvailemaan ja ihmettelemään nättejä taloja). Jos voimat loppuu matkalla, voi napata kätevästi junan takaisin pyörän kanssa Klampenborg asemalta.

Paikka josta kuvat on otettu on osittain matkalla pohjoiseen Hellerup - Klampenborg nimisen alueen välissä ja Bellevue Beach on mistä löytyy noi söpöt majakat.

pyörä10pyörä9pyörä1pyörä4pyörä5pyörä3pyörä6pyörä8pyörä2pyörä7
Kun pyöräilee kumpaan tahansa suuntaan ton Nørreport - Klampenborg - Nørreport setin, näkee Köpiksen aika kokonaisuudessaan miten se muuttuu aina kun alue vaihtuu. Ja toi pohjoinen on vaan niin kaunis... Rantatiellä näkyy aivan sairaan hienoja taloja ja jokaisessa kämpässä roikkuu design lamput katosta. Ehottomasti kannattaa heittää tämmönen retki, vaikka oliskin ihan pari päivää täällä. Köpis on paljon muutakin kun se keskustan ostoskatu tai Nyhavnin värikkäät talot.

No comments:

Post a Comment

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm